Моє "фі"!

обговорюємо технічні питання роботи

Модератор: Віктор Чмель

Re: Моє "фі"!

Повідомлення Віктор Чмель » 08 грудня 2009, 11:25

Всім дякую за небайдужість!

Спочатку відповім по ходу розмови.
1) phpBB - це один з найкращих OpenSource двигунців для форумів. З платних двигунців є VBulletin, але як на мене - це не наш варіант, бо дорого і як на мене стільки функціоналу нам не треба.
Інша справа як двигунцем користуватися, і як його адмініструвати. Погоджуюся, що досконалості не має меж. Вносьте конкретні пропозиції - будемо втілювати їх в життя.
Що саме не подобається в формі форуму? Я не дуже зрозумів це зауваження.

З приводу модерування - є спеціальна панель модератора, клікайте на лінк і модеруйте на здоров'я більш зручно. Див. вкладення.

2) З приводу спаму - тут важко тримати баланс між безпекою (можна хоч зараз всіх закрити) і можливістю постити без реєстрації в "Питанняї до священника". Якщо це на вашу думку дійсно проблема, то зносу включимо обов'язкову реєстрацію. Ваш час, як модераторів, теж дуже важливий для форуму і для мене особисто, але далеко не всі користувачі розуміють, що таке капча, тощо. Інколи приходять листи з питання "які оце символи мене просять ввести?".
Ще раз напишіть, якщо це відбувається кожен день.

3) Платним форум не буде ніколи. Але погоджуюся, що можна подати десь інфо для бажаючих його матеріально підтримати, куди відсилати гроші, тощо.
У мене зараз дійсно проблема з часом, а не з грошима.
Ігоре, скинь, будьласка, свій телефон мені на пошту - viktor.chmel@gmail.com.

4) Пошук у нас працює через зовнішній прикручений пошук від Google. Він працює і без реєстрації.
Рідний пошук щось не дуже хотів індексувати форум, або я не розібрався як це робиться.

5) Про проблему з датами - дійсно якась лажа була, але зараз подивися - начеб-то все працює.

6) Про відкриття в новому вікні - це суперечливе питання. Традиційна думка - дайте користувачу самому вирішувати де що відкривати. За замовчуванням на всій сайтах всі лінки відкриваються в тому ж вікні.
Напр. в FireFox тримаючи Ctrl і клікаючи на лінк все буде відкриватися в новому вікні.

7) "Останні повідомлення користувача" - включив.

8) "Переглід останніх повідомлень" - теж подивлюся, або прошу вас подивитися, відповідний мод. В базовій поставці я нічого не виключав.

9) Стосовно не потрібних тем, то тут скільки людей стільки і думок. Тему у нас піднімаються переважно не тимчасові, тому і видаляти їх сенсу не бачу.
Місця у нас достатньо. Хай висять. Для пошуку чого треба - користуйтеся пошуком.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1366
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель
Ім'я по-батькові: Васильович

Повідомлення Ігор » 09 грудня 2009, 08:45

Ура! Є контакт :arrow: .
Дуже дякую за відповідь і за все що було полагоджено!!!

Віктор Чмель написав:1) phpBB - це один з найкращих OpenSource двигунців для форумів. З платних двигунців є VBulletin, але як на мене - це не наш варіант, бо дорого і як на мене стільки функціоналу нам не треба.

Тепер зрозуміло! Напевно ті які я бачив з кращою можливістю модерування були платними.

Вносьте конкретні пропозиції - будемо втілювати їх в життя.
Що саме не подобається в формі форуму? Я не дуже зрозумів це зауваження.

Більше за все особисто мені не подобаєтся ось ця сама "панель модератора" і як вона функціонує. Дуже важко боротись з масивним одночасним напливом спаму! Зараз поясню.
Панеллю модераторів я користувався і користуюсь регулярно. І щойно ще трохи краще розібрався. Так ось. Якщо з головної сторінки нажати "панель модератора", то тоді там немає функцій модерування тем чи розділів. Якщо зайти наприклад в розділ "християнські розмови", то тоді в панелі модератора уже відображені підрозділи, але немає можливості їх модерування. І лишень якщо зайти в підрозділ, наприклад "молодіжне служіння" і тоді нажати "панель модератора", то тоді вже в панелі будуть відображатись теми підрозділу і є можливість їх модерування. Тобто навпроти кожної теми є квадритик в якому можна поставити галочку, а потім внизу нажати видалити, і тоді всі теми з галочкою будуть видалені. Те саме відбувається коли зайти в тему і нажати "панель модератора".
Загалом все правильно, все напевно так і має бути. Але в цьому є логіка тоді, коли в кожному підфорумі (підрозділі) є свій модератор який відповідає суто за свій підфорум і чистить свій підфорум регулярно. Але коли у нас немає стільки модераторів, а ті що є не виконують регулярно своїх функцій, то таке модерування не є практичним. Таке модерування не є практичним для супермодераторів.
Ось чому. Коли буває наплив спаму, часто біля 25-ти тем одночасно, то ці теми розкидані по всьому форумі. По всіх розділах і всіх підрозділах. І дуже часто в підрозділі буває лишень одна тема. І тоді потреби заходити в панель модератора НЕМАЄ, бо можна просто нажати на хрестик і видалити тему (повідомлення). Якщо ж в підрозділі кілька тем, то тоді вже можна заходити в панель модератора і звідти видалити всі спам-теми за одним разом.
Сподіваюсь що зрозуміло пояснив... :roll:
Раніше не працювала кнопка "переглянути всі повідомлення користувача". Зараз вже працює (дуже дякую за це! :) ), але... Якщо знайти всі повідомлення користувача, то тоді там немає функцій модерування, а є лишень можливість перегляду повідомлення у форумі. Якщо б була можливість модерування, щоб можна було поставити галочки навпроти кожного повідомлення користувача і тоді їх видалити, то це б значно полегшило видалення масового спаму!
Але в той же час, оскільки спамісти незареєстровані користувачі, то такий пошук напевно що НЕ працює :(.
В такому випадку, було б добре якби модерування "панелі модератора" працювало якось з головної сторінки або хоча б з розділів... але... це напевно що нереально, оскільки тоді буде дуже великий список тем...
Одним словом я пояснив в чому проблема, але сам особисто не знаю як її вирішити...

Ще здається раніше я ніяк не міг розібратись як чи то перенести тему, чи склеяти, чи розділити. Зараз не пам'ятаю що саме, оскільки останнім часом не приходилось цього робити, але коли останній раз це робив, то ніяк не міг розібратись як це зробити. Було якось надто "мудрено" і "закручено". Довго тоді мучився і нервував... :oops:

2) З приводу спаму - тут важко тримати баланс між безпекою (можна хоч зараз всіх закрити) і можливістю постити без реєстрації в "Питанняї до священника". Якщо це на вашу думку дійсно проблема, то зносу включимо обов'язкову реєстрацію.

Обов'язкову реєстрацію не потрібно робити! Це однозначно буде мінусом для форуму. Якщо нічого іншого неможливо зробити... ну... тоді прийдеться терпіти...

Ще раз напишіть, якщо це відбувається кожен день.

Не кожен день, але останнім часом доволі часто. Як за часто можна подивитись в "панелі модератора" в "логи модератора". Там видно що, коли і ким було видалено.

6) Про відкриття в новому вікні - це суперечливе питання. Традиційна думка - дайте користувачу самому вирішувати де що відкривати. За замовчуванням на всій сайтах всі лінки відкриваються в тому ж вікні.

На цей рахунок я ОДНОЗНАЧНО не погоджуюсь! На більшості сайтів і форумів відкривається в новому вікні! І я НІКОЛИ не розумів ті сайти, посилання в яких відкриваються в тому ж самому вікні! Це ДУЖЕ не зручно. Не говорячи вже про те, що коли людина нажимає на посилання, вона заходить на інший сайт, там вона знаходить щось цікаве, блукає деякий час по сайту, потім ще кудись переходить, і про той самий перший сайт з якого вона зайшла ЗАБУВАЄ, а потім і взагалі згортає сторінку! Зі мною особисто це траплялось не один раз. А якщо посилання відкривається в новому вікні, то тоді погулявши в досталь по тому сайті що відкрився, і закривши його, наш форум залишиться перед людиною відкритим і вона продовжить читати наш форум!
А тим більше що саме так у нас завжди було на форумі відколи форум був створений, посилання завжди відкривались в новому вікні, і так було значно краще!

8) "Переглід останніх повідомлень" - теж подивлюся, або прошу вас подивитися, відповідний мод. В базовій поставці я нічого не виключав.

Зараз вже працює! Дуже дякую!

9) Стосовно не потрібних тем, то тут скільки людей стільки і думок. Тему у нас піднімаються переважно не тимчасові, тому і видаляти їх сенсу не бачу.
Місця у нас достатньо. Хай висять. Для пошуку чого треба - користуйтеся пошуком.

Так і не так... Я детально ще не дивився що можна видалити, лишень "кинув оком", але і цього було достатньо щоб побачити що деякі теми все ж можна видалити. Користі від деяких тем уже немає ЖОДНОЇ, а форум вони засмічують. Наприклад є теми 3-х річної давності які вже втратили свою актуальність. Наприклад теми про донорство 2-3-х річної давності, чи тема 3-х річної давності про ярмарку в Косові... Також в деяких розділах є закриті теми невідомо якої давності і невідомо для чого вони на форумі. Якщо вони вже рік і більше закриті, то для чого вони нам на форумі???
Коли нова людина зайде на сайт і почне переглядати теми які у нас є на форумі, то вона не буде наприклад переглядати 3 сторінки різних тем, а швидше за все лишень гляне на першу сторінку (суджу по власному досвіді). І тому краще непотрібні теми видалити, щоб потрібні теми були вище і щоб людина могла переглянути потрібну тему.
Можливо видаляти багато не прийдеться, лишень кілька тем, але і ті кілька зроблять форум чуть чистішим. На мою думку форум надто засмічений.
Якщо ніхто не буде проти, і якщо буде згода на цей рахунок, я можу по мірі можливості (коли знаходитиму час) пройтися по розділах і повидаляти теми які нам однозначно більше не потрібні.

І ще одна річ. Чому у нас немає підрозділу для спілкування суто модераторів??? Хіба раніше "службові розмови" не був закритий лишень для модераторів??? Я думав що він закритий (не провірив дурак... :mad: ) і тому писав в цій темі так як писав... А щойно провірив, і з неприємним враженням дізнався що будь-хто міг читати те що ми тут пишем... Це після переходу на новий двигунець відкрили цей розділ, чи він завжди і був відкритим? Здається якийсь у нас був закритим, чи я помиляюсь?
Можна його закрити, або ж створити закритий розділ???

Ну і на закінчення. Внизу є розділ духовенства? Навіщо він нам? Там немає жодної теми. Чи неможна його видалити?

Здається на сьогодні від мене все.... :).
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повідомлення Віктор Чмель » 09 грудня 2009, 12:50

Взагалі для швидкого контакту краще писати в приват, або на пошту ;)
свою RSS стрічку, з новими темами я не завжди продивляюся.

Так, панель модератора не дуже підходить для видалення повідомлень розкиданих по форуму.
Навігація по форуму всередині панелі є.

Але в той же час, оскільки спамісти незареєстровані користувачі, то такий пошук напевно що НЕ працює :(.

Якщо вони від одного і того ж користувача, то можна спробувати в пошук забити саме його ім'я, або інші ключові слова.

Для розбору зі склейкою, переносом, тощо створи собі тестові тему в різних форумах і експериментуй з ними як хочеш.

Ок, про відкриття в новому вікні подумаю. Але це має сенс лише для головної сторінки, як на мене.

Обов'язкову реєстрацію не потрібно робити! Це однозначно буде мінусом для форуму. Якщо нічого іншого неможливо зробити... ну... тоді прийдеться терпіти...

Поставив для групи "Гості" всі нові повідомлення на премодерацію, тобто вони на форумі не будуть видимі доки модератор не схвалить їх розміщення.
Це додасть роботи для модераторів, проте спам стане невидимий для відвідувачів.
Тому прошу всіх модерів по можливості в Запитанян священнику і схвалювати нормальні теми. Якщо мало часу, то спам можна не видаляти, його все рівно не видно буде, можна потім раз на місяць його чистити.
Вніс правки в Правила - viewtopic.php?f=6&t=518.

Наприклад теми про донорство 2-3-х річної давності, чи тема 3-х річної давності про ярмарку в Косові...

Так, тимчасові теми можна видаляти.

Модерку видно лише модерам, Форум про форум - всім. Так завжди було.
Розділ для духовенства хай буде, як гарна ініціатива, може їх тут колись стане багато, то і поспілкуються.

Переношу тему в Модерку, бо вони по суті модерування і стосується.
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення Ігор » 10 грудня 2009, 10:01

Віктор Чмель написав:Навігація по форуму всередині панелі є.

Дякую за підказку! Щойно нас знову заспамили, і знову масово. Спробував скористатись навігацією панелі і дійсно так значно швидше і легше, хоча всерівно хлопотно.
Спам знову був майже в кожному підрозділі і як завжди майже всюди лишень по одній темі на підрозділ. Ось кілька фоток як виглядає наш форум після спам-атаки:

Зображення

Це навіть не повний список. Нижче там ще було, але не помістилось на фотографії...
А ось головна сторінка:

Зображення
Зображення

Якщо вони від одного і того ж користувача, то можна спробувати в пошук забити саме його ім'я, або інші ключові слова.

Сьогодні такий пошук спрацював, оскільки спаміст був зареєстрованим, але це ніяк не допомогло, оскільки можливості модерувати всі пости користувача немає. Було б чудово, якщо б була можливість видалення ВСІХ повідомлень користувача!
Глянув в інтернеті чи є така можливість. Ось що інтернет говорить:
http://www.phpbbguru.net/community/topic24610.html
http://myphpbb.com.ru/go/viewtopic.php? ... f3e3dd5bd2
Може спробувати поставити таку "фішку" щоб можна було видаляти одночасно спаміста і всі його спам-повідомлення???

Ок, про відкриття в новому вікні подумаю. Але це має сенс лише для головної сторінки, як на мене.

Не зрозуміло що мається на увазі "лише для головної сторінки". На головній сторінці посилань немає.

Поставив для групи "Гості" всі нові повідомлення на премодерацію, тобто вони на форумі не будуть видимі доки модератор не схвалить їх розміщення.
Це додасть роботи для модераторів, проте спам стане невидимий для відвідувачів.

Ха... а на справді часто спамери якраз і не гості, а зареєстровані користувачі, а це значить що вони і дальше можуть спамити без проблеми... так як це було сьогодні.

Модерку видно лише модерам, Форум про форум - всім. Так завжди було.

А де у нас є модерка? Я її щось ніде на форумі не бачу? Чи може вона видна лишень адміністратору? :)

Розділ для духовенства хай буде, як гарна ініціатива, може їх тут колись стане багато, то і поспілкуються.

Я особисто не бачу причин тримати розділ з надією на те що у нас КОЛИСЬ появиться багато духовенства... Так можна і десять років тримати пустий розділ з надією що КОЛИСЬ... Якщо колись появиться, то тоді і можна створити, а так зараз всі бачать що у нас є розділ духовенства але він абсолютно пустий, а це значить що немає у нас ніякого духовенства...

Переношу тему в Модерку, бо вони по суті модерування і стосується.

Поки що вона там де і була :).
Ігор
Модератор

Повідомлення Ігор » 10 грудня 2009, 18:32

Доречі на рахунок індексації форуму! Дуже важливий момент! Не дивно що у нас так мало людей тут, адже форум майже неможливо знайти!
Якщо в гуглі надрукувати "православний форум", то ми знаходимось на 6(!) сторінці! І то завдяки темі "рятуйте православний форум". Сайт "домівка Віктора Чмеля" і то краще індексується.... вона на 3-тій сторінці.... Якщо надрукувати "український православний форум", то тоді нас можна знайти на 4-тій сторінці. А якщо надрукувати "православний форум УПЦКП", то тоді ми взагалі на 7-мій сторінці. І в жодному з випадків не індексується головна сторінка, а індексується одна з тем форуму!

Може варто щось для цього зробити щоб нас підняти і щоб ми краще індексувались???
Ігор
Модератор

Повідомлення Archangel » 10 грудня 2009, 19:03

хм, звісно не радує такий момент але дійсно потрібно вибрати побільше ключових слів та додати їх але щоб був сам результат на сторінках пошуку!
Всі падають головне як швидко зможеш стати після цього.
http://agios.com.ua/ - Храм Всіх Святих землі Української
Archangel
Тугий бутончик

Повідомлення: 108
Ім'я: Артем
Прізвище: Капиця
Ім'я по-батькові: Леонідович

Повідомлення Віктор Чмель » 14 грудня 2009, 15:47

Ну, насправді методів CEO набагато більше.
БУдемо працювати і над цим.
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення Ігор » 14 грудня 2009, 20:19

Віктор Чмель написав: CEO
БУдемо працювати і над цим.

SEO :wink:

Над цим таки треба буде попрацювати...
Ігор
Модератор

Повідомлення Ігор » 14 грудня 2009, 20:49

Вікторе, в інтернеті рекомендують поміняти: yourwebside.com/forum/viewforum.php?id=1 на yourwebside.com/forum/forum-1.html . Пишуть що так сайт (форум) буде краще індексуватись.

Помітив що на багатьох форумах схоже. Наприклад yourwebside.com/forum/55 , або yourwebside.com/topic/17, немає того viewforum.php?id=1.
Ігор
Модератор

Повідомлення Віктор Чмель » 16 грудня 2009, 15:27

Так, це так звані Clean URL. Я ще не шукав, як це робиться з phpBB, але теж ідея гарна.
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення Ігор » 23 січня 2010, 08:08

Якась погана редиска під назвою Dodica вже третій день спамить форум поганими темами :mad: .
Зазвичай вони тільки раз спамлять, або раз під одним ніком, а цей прилипала спамить і спамить :mad: .
Ігор
Модератор

Повідомлення Гість » 23 лютого 2010, 22:36

У вас слово аксиос на логотипе неправильно написано, последняя буква должна быть ς.
Гість

Повідомлення Ігор » 24 лютого 2010, 07:06

Гість написав:У вас слово аксиос на логотипе неправильно написано, последняя буква должна быть ς.

Це моя провина. Напевно що я знайшов в інтернеті саме таке написання (сам я звичайно що грецькою не володію), або ж потрібної літери не знайшов у фотошопі... точно вже не пам’ятаю.
Думаю що це не так важливо. Можливо потім змінимо.
Дякую за вказали на помилку.
Ігор
Модератор

Повідомлення Ігор » 01 серпня 2010, 21:45

263 порно теми за два дні прийшлось видалити.... :o
І хто, питається, захоче заходити на такий форум...

Віктор, закритий розділ для модераторів можна створити??? Щоб це все не читали інші люди.
Ігор
Модератор

Поперед.

Повернутись в Форум про форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Тут спілкуються українською