Об"єднання і відкидання (пошук взаємоприйнятної моделі)

Єднання православних церков України

Модератор: svjat

Re: Об"єднання і відкидання (пошук взаємоприйнятної моделі)

Повідомлення Voloshka » 30 квітня 2009, 18:30

Просто ставляться однозначно неприйнятні вимоги з вашого боку,

Неприйнятність вимог полягає у тому, що ми, як і всі Православні Церкви, просили визнати нашу автокефалію, а РПЦ розколола нашу Церкву? І тепер ми винні у цьому? :shock:
бо не може поділяти явні відхилення від православного віровчення.

ДЕ ці відхилення?! Я вже писала про те, що Митрополит Володимир в одному з останніх інтерв'ю сказав, що між нами немає догматичних відмінностей!!!
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення: 458
Ім'я: Ольга

Повідомлення Апологетъ » 30 квітня 2009, 19:23

далеко не всі православні Церкви просили автокефалію і зациклювались на ній навіть ціною повної ізоляції. Багато кого цілком влаштовувала автономія, зміна підпорядкування чи певні необхідні церковні реформи.

ДЕ ці відхилення?!

я вже не раз про це писав - різне розуміння догмату про Церкву, а саме - нехтування євхаристійним спілкуванням як обов'язковим елементом помісної Церкви (причому елементом, який забезпечує її церковність). І хоч кажуть, що розумієте все правильно, та все ж дії, а точніше бездіяльність у цьому напрямку на протязі усієї історії розколу, свідчить про інше.
Апологетъ
Ароматна квіточка

Повідомлення: 161

Повідомлення Voloshka » 01 травня 2009, 20:55

І хоч кажуть, що розумієте все правильно, та все ж дії, а точніше бездіяльність у цьому напрямку на протязі усієї історії розколу, свідчить про інше.

Наше визнання, в більшій мірі, залежить не від нас, на жаль. :(
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення: 458
Ім'я: Ольга

Повідомлення svjat » 26 серпня 2009, 12:55

з теми "Чи справді я в розколі?":
Iwa написав:
svjat написав:квітня 29, 2009: Я схиляюсь до думки, що баланс суттєво не зміниться.МП не настількі дурні щоб робити неврівноважені різкі крокі, які послабили позицію УПЦ МП. Окрім московської політики, є ще політика УПЦ МП яка спрямована на українізацію і здобуття дійсно автономного управління і не завжди збігається з політикою Московської Патріархії. Про що свідчать події 2007 р. зокрема, засудження політичного православя, затвердження нового проукраїнського статуту і реєстрація його державою. Підростає також нове покоління в УПЦ МП, переважно проукраїнські налаштоване. І ця тенденція буде зміцнюватись. А в УПЦ КП відповідно буде ставати менше підстав, щоб називати УПЦ МП пятою колоною і цим конкурувати.
А що, Святе ?
Ти і зараз вважаєш, що "МП не настількі дурні щоб робити неврівноважені різкі крокі" ?
Після всіх "неполітичних заяв московського патріарха ?
Після явленої перспективи втрати прав за УПЦ МП ?
Після виділення з поміж УПЦ МП та нагородження як найдостойнішим представників того самого "політичного православ'я" ?

Здається, що на часі побачимо як буде розвиватися тенденція в УПЦ МП - чи то йтиметься до втрати всяких ознак автономності включно з московським патріархом в ролі предстоятеля УПЦ МП замість неблагонадійного митрополита Володимира, чи то доведеться спостерігати різке загострення в лоні УПЦ МП ...

Так, Патріарх Кіріл зробив різкий крок, але послаблення позиції УПЦ МП поки що не видно. Хоча процес українізації в УПЦ МП це призупинило. Побачимо як будуть розвиватись події. Зрештою, залишаюсь при думці, що баланс сил суттєво не зміниться. Тому все ще не бачу смислу сидіти і просто чекати визнання автокефалії.

Ті нові обставини, які ти зазначив, гворять проте, що ймовірність реалізації проекту возєднання Українського Православя запропонована в цьому розділі на голосування зменшилась.
Натомість збільшилась ймовірність реалізації проекту виходу з ізоляції УПЦ КП/УАПЦ (і подальше відновлення спілкування з УПЦ МП) через входження в юриздикцію Константинополського Патріархату. Можливо варто поставити і цей другий проект на голосування?
Апологет, з УПЦ (МП) вже висловився за прийнятність такої моделі (30 квітня), значить мінімальна двостороння згода є.
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення: 646

Повідомлення Pinguin » 28 серпня 2009, 23:26

Святе, твій ентузіазм мене надихає! :Rose:
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2263
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення Khelgus » 25 вересня 2009, 19:01

Ой! Давненько я вже тут не бував, а головні дійові особі все ті ж самі що й майже два роки тому назад! Це радує що форум живе!!!
Можна до Вас? Бачу що і теми обговорення теж не особливо помінялись, а це вже стає історичною закономірністю, я маю на увазі якщо роками про одне й теж саме говорять і по великому рахунку нічого не змінилось то це вже стає предметом вивчення історії. Як Вам бути предметом вивчення історії, а?! :D
Khelgus
Зелений паросток

Повідомлення: 2
Ім'я: Олег
Прізвище: Гах
Ім'я по-батькові: Миронович

Повідомлення Ігор » 26 вересня 2009, 09:34

Khelgus написав:Ой! Давненько я вже тут не бував...
Можна до Вас?

Завжди раді і новим і старим жителям Аxiosляндії :)
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повідомлення Юрій » 31 жовтня 2009, 20:26

Як ця боротьба набридла...
Боротьба за що?
- Владу? душі? гроші?
Боряться ті, що звуть себе православними; так, "звуть себе".

Так, ви зберегли православні звичаї й обряди.
Але це зовнішнє, а Бог дивиться на внутрішнє.

Тож за що ця боротьба між КП і МП?
"Ви не благодатні",- кажете ви нам.
Гаразд. Ви благодатні та винахідники благодатомометра.
Бо благодать від Бога;
гордість від диявола.
Храм Всіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство "Нев'янучий Цвіт":
http://www.hram.lviv.ua
Юрій
Соковита ягідка

Повідомлення: 355
Ім'я: Юрій
Прізвище: Львівський

Поперед.

Повернутись в Вірую в Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Тут спілкуються українською