Давні гріхи?

Тут можна БЕЗ реєстрації задавати конкретні запитання, на які хочете отримати відповідь саме від священика

Модератори: ієрей Володимир, Theodotos

Давні гріхи?

Повідомлення Танічка » 10 січня 2010, 23:05

Добрий вечір усім форумчанам. У вас дуже потрібний форум, тому що я хочу багато дізнатися про православну церкву, її вчення, обряди (мені подобається віровчення саме Укр. правословавної церкви Київського патріархату), але в інеті форуми в основному Московського...
Хоча хрещена я була в дитинстві, до православя почала звертатися тільки нещодавно. так склалися обставини.... На даному етапі я задумуюсь над тим, що хочу сповідуватися. І з приводу цього у мене виникло запитання - гріхів назбиралося за все моє життя :sorry: . Серед них є дуже тяжкі (тепер я це знаю, але тоді я Бога не знала -( пройшло 15 років з того часу)). Мене це дуже не покоїть і мучить, чи допустить мене священник після сповіді до причастя? Можливо незрозуміло висловлююсь, вибачте, але дуже хвилююсь.....
Танічка
Зелений паросток

Повідомлення: 5

Re: Давні гріхи?

Повідомлення Pinguin » 11 січня 2010, 00:48

Танюша, перш за все хочу вам побажати терпіння і наснаги на шляху навернення! І почали ви правильно з найважливішого - з церковних таїнств Сповіді і Причастя.

Священик може лише з одної причини не допустити християнина до Причастя - це непокаяння, невизнання своїх гріхів і небажання їх позбуватися. Тяжкість гріхів - поняття досить відносне, не буває легких гріхів - всі гріхи ведуть до духовної смерті, тому добре, що ви визнаєте свої гріхи і жалкуєте про них, але якими б вони не були тяжкими, не слід боятися осуду священика. Він - лише свідок вашого покаяння перед Богом і чисто з людської точки зору скажу, що слухав в своєму житті багато і буде ще не раз чути.

Згадайте місце в Євангелії, коли розбійник, якого розіп"яли праворуч Христа, покаявся перед самою смертю (а за життя його знали як вбивцю і грабіжника) і Ісус пообіцяв йому, що на наступний день той буде разом з Ним в раю. Або притчу про блудного сина, який сам визнав, що недостойний був навіть називатися Батьківським сином, а при зустрічі Той зустрів з великою радістю і проявив до нього найвищу пошану та любов. Христос прийшов не до здорових, а до хворих, щоб подати їм лікування, тому не нехтуймо ціми дорогоцінними Ліками, які є Його Тіло та Кров, що ми приймаємо у Причасті.

Перша сповідь завжди особлива. Тут і вир почуттів (покаяння, сором, невпевненість, страх), і спокуси так і навалюються - ворог людський зробить багато, щоб на перший час людина відклала на невизначений термін це важливе Таїнство, а потім і взагалі засумнівалася в Його необхідності. Тут важливо не втратити доброго наміру приступити до Євхаристії, молитися, щоб Господь сподобив приготуватися і підійти до Причастя, ваша молитва не залишиться без відповіді. Бажаю вам якнайскоріше приступити до Таїнств!
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2263
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення svjat » 15 січня 2010, 16:38

Таня, а ви щоб менше хвилюватись підійдіть до священника і попросіть його допомогти вам підготуватись до сповіді за все життя.
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення: 646

Повідомлення Танічка » 17 січня 2010, 23:05

Та я розумію, що потрібно поговорити зі священником. Вже який раз намагалася це зробити. У нас невелика капличка, прихожан дуже багато. Я тільки -но почала відвідувати богослужіння, ні кого ще не знаю. Батюшка після служби майже відразу йде, а по дорозі його оточують постійні прихожани. Тому я ніяк не можу насмілитися і підійти до нього, щоб розповісти про свою проблему. Ось така ситуація...
Танічка
Зелений паросток

Повідомлення svjat » 18 січня 2010, 15:47

Гадаю, це поширена ситуація. Я теж не відразу насмілився підійти до незнайомого священника розпитати про першу сповідь свого часу.
Але з кожним наступним богослужінням він буде тобі все ближче і несміливість пройде.
Цікаво а до якої каплички ти ходиш на богослужіння?
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення Танічка » 18 січня 2010, 21:46

Я живу на Троєщині. Тут є капличка Іоанна Предтечі. Храм тільки будується. До речі 20 січня будемо святкувати день народження парафії!!!
Танічка
Зелений паросток

Повідомлення несвященик » 19 січня 2010, 18:41

"5Ісказав їм: припустімо, що хто-небудь з вас, маючи друга, прийде до нього опівночі і скаже йому: друже! Позич мені три хліби, 6бо друг мій зайшов до мене з дороги, і я не маю чого дати йому. 7Атой зсередини скаже у відповідь: не турбуй мене, двері вже зачинені, і діти мої зі мною на постелі; не можу встати і дати тобі. 8Кажу ж вам, якщо він не встане і не дасть йому по дружбі з ним, то через невідступність його, вставши, дасть йому, скільки той просить. 9Ія скажу вам: просіть, і дасться вам, шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам, 10бо кожний, хто просить, одержує, хто шукає, знаходить, хто стукає, тому відчиняють. 11Який з вас, батьків, коли син попросить у нього хліба, подасть йому камінь? Або, коли попросить риби, подасть йому змію замість риби? 12Або, якщо попросить яйця, подасть йому скорпіона? 13Отже, якщо ви, будучи злими, вмієте добрі дари давати дітям вашим, то тим більше Отець Небесний дасть Духа Святого тим, хто просить у Нього."(Лк.11, 5-13).
несвященик

Повідомлення svjat » 21 січня 2010, 14:51

Танічка написав:Я живу на Троєщині. Тут є капличка Іоанна Предтечі. Храм тільки будується. До речі 20 січня будемо святкувати день народження парафії!!!

Натрапив на репортаж про ваш храмовий празник http://www.cerkva.info/2010/01/20/troyeschyna.html
svjat
Твердий Горішок

Повідомлення Pinguin » 21 січня 2010, 19:35

о! Так там же служить одногрупник і друг мого чоловіка! :) о.Віктор. Він з трьох наймолодший. :) Він дуже сумлінний священик, можете сміливо до нього підходити!
Катруся 8.12.2007
Костик 30.05.2009
Pinguin
Твердий Горішок

Повідомлення: 2263
Ім'я: Ірина
Прізвище: Мартинюк
Ім'я по-батькові: Станіславівна

Повідомлення Танічка » 01 березня 2010, 00:15

Привіт! Довго не могла потрапити на сайт..... А сьогодні вийшло!!! В минулу середу я була на сповіді. І якраз у о.Віктора. Він дійсно у нас недавно служить. Я чомусь і хотіла потрапити саме до нього. Мені також здалося, що він дуже сумлінний!!!!
Танічка
Зелений паросток

Повідомлення Ігор » 03 березня 2010, 03:35

Танічка написав:Привіт! Довго не могла потрапити на сайт..... А сьогодні вийшло!!! В минулу середу я була на сповіді. І якраз у о.Віктора. Він дійсно у нас недавно служить. Я чомусь і хотіла потрапити саме до нього. Мені також здалося, що він дуже сумлінний!!!!

От і слава Богу :).

Форум працював весь цей час. Жодних перебоїв не було. Мабуть це щось у вас не так було....
"У тебе немає душі. Ти душа. У тебе є тіло." - Клайв Люіс
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S. Lewis
Ігор
Модератор

Повідомлення: 1247
Ім'я: Ігор

Повернутись в Запитання священику

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

Тут спілкуються українською