23 травня - День Героїв

Церква і політика

Re: 23 травня - День Героїв

Повідомлення Voloshka » 22 травня 2010, 15:57

Повернулася з вшанування дати перепоховання Тараса Григоровича Шевченка. В цілому, все пройшло непогано. Співав хор "Гомін" на чолі з Леопольдом Івановичем Ященком, а також хор "Просвіта" Оболонського району. Виступали Микола Ратушний з Комітету захисту України, Наталя Осьмак, дочка Кирила Осьмака, Борис Тарасюк, Юрій Ноєвий з ВО "Свобода" та інші. Було багато жінок і дівчат в національному одязі. В цілому, все було добре, :) проте, не без негативів. По-перше, людей було не так багато, як хотілось би. По-друге, настрій дуже псували т.зв. рідновіри. Їх було всього кілька чоловік, але діяли вони як сектанти, зокрема наполегливо пропонували свою літературу і агітували людей. :(
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення: 457
Ім'я: Ольга

Повідомлення Voloshka » 29 травня 2010, 14:19

В п'ятницю відбулось чергове судове засідання з приводу руйнування пам'ятника леніну на Бесарабці. Хлопцям надали статус підсудних, :( але залишили на волі. За попередньою інформацією наступне засідання відбудеться 17 червня, здається, о 15.00. Прохання до всіх, хто хоче підтримати їх морально, прийти в цей день під стіни Шевченківського суду (Вознесенський узвіз (вул.Смірнова-Ласточкіна, 10-б)).
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 18 червня 2010, 16:29

Судова тяганина продовжується. :( Наступне засідання перенесли на 14 липня на 14.00.

Повернулась з панахиди по Юрію Герасимовичу Іллєнку. Службу очолював Святійший Патріарх Філарет. Дуже сумно, що від нас пішла така людина. Бачила на службі Ліну Костенко, Раїсу Недашківську, Леопольда Ященка з хором "Гомін", Олега Тягнибока, але людей було менше ніж хотілось би.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 27 червня 2010, 14:57

Пишу трохи не по темі, але не хочу створювати нову. Тільки-но дивилась програму "Благовісник" по 1 каналу. Це була одна з небагатьох програм, яка висвітлювала діяльність Київського патріархату. Ведуча сказала, що це був останній випуск, так як нове керівництво каналу вирішило закрити передачу. :( :shock: Новим вождям каналу це не потрібно, у них інші цілі.
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Віктор Чмель » 01 липня 2010, 13:03

Voloshka написав:Пишу трохи не по темі, але не хочу створювати нову. Тільки-но дивилась програму "Благовісник" по 1 каналу. Це була одна з небагатьох програм, яка висвітлювала діяльність Київського патріархату. Ведуча сказала, що це був останній випуск, так як нове керівництво каналу вирішило закрити передачу. :( :shock: Новим вождям каналу це не потрібно, у них інші цілі.

Таке вже не перший раз відбувається. Колись закрили програму матушки Станкевич на УТ-1. Там було вивчення Біблії і зв'язок з сьогоденням, і коли логічним чином дійшли до створення Церкви, то ілюстрували це на прикладі КП, і за часів Кучми це не сподобалося і було закрито.
Чесно кажучи, я щось не дуже сумую. Треба просто і це випробування пройти.
Помилуй мене, Боже, я ж бо слабий! /З таїнства Соборування/
Віктор Чмель
Адміністратор

Повідомлення: 1367
Ім'я: Віктор
Прізвище: Чмель
Ім'я по-батькові: Васильович

Повідомлення Voloshka » 01 липня 2010, 13:54

Чесно кажучи, я щось не дуже сумую.

А я сумую. :( Це свідчить про те, що наш інформаційний простір практично повністю окупований, але це ні для кого не новина. Тепер бенкендорфри та арфуші визначають, що дивитись православним українцям. :(
Voloshka
Соковита ягідка

Повідомлення Voloshka » 14 липня 2010, 18:34

Суд над руйнаторами леніна знову перенесли на 5 серпня на 10.00. :(
Voloshka
Соковита ягідка

Поперед.